Ознака: зоо
Скопје 01.05.21 | 19:27

Велигден во скопската ЗОО – црвени јајца за белото зајаче

Скопската зоолошка градина е подготвена за велигденските празници. Празнична атмосфера и во кафезите на животните. Празнично се расположени шимпанзата, морските прасиња,...

Скопје 13.03.21 | 10:52

Одложено е отворањето на дино-паркот во Зоолошката градина за еден месец

Одложено е отворањето на дино-паркот во Зоолошката градина за околу еден месец, првенствено поради ниските температури кои се најавени за претстојниот период, но и...

Скопје 29.10.20 | 21:18

Белата лавица Соња, новата мала жителка на Скопје Зоо која дојде од Унгарија

Белата лавица Соња, новата мала жителка на Скопје Зоо која дојде од Унгарија ❤️ Во природата има останато само уште околу 15 бели лавови, кои живеат во Јужна Африка.

Скопје 21.10.20 | 13:13

Сервали и Скарлет Ибис птици пристигнуваат во скопската Зоолошка градина

Наскоро во Зоолошка градина Скопје ќе пристигнат сервали и црвени птици од видот Скарлет Ибис . Сервалите се африкански предатори од семејството мачки. Сервалот е еден...

Скопје 26.05.20 | 09:58

Зоолошката градина отворена: Посетителите ќе се движат под посебен протокол

Посетителите од денеска повторно ќе можат да се дружат и да уживаат со животните во Зоолошката градина во Скопје. Зоолошка градина Скопје ги отвора вратите од 9:00 часот,...