Ознака: Трајко Славески
Македонија 03.03.23 | 08:46

Градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ имаат проблеми со централната власт од политички причини

Претседателот на Советот на Град Скопје Трајко Славески ги пренесе поплаките на градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ дека имаат проблеми со централната власт. И тој како...

Економија 01.03.23 | 10:06

Славески: Смрзнат леб

Беше рана пролет 2000 година. Седница на Влада на Република Македонија со која раководеше тогашниот премиер, г-дин Љубчо Георгиевски. Јас млад министер за развој, со само...

Економија 23.02.23 | 15:22

Славески: Во периодот додека СДСМ и ДУИ во хор се фалат дека ги зголемиле платите, реалната плата и куповната моќ на граѓаните падна

Се вели дека некои луѓе може да ги лажете цело време, сите луѓе можете да ги лажете одредено време, но не можете сите луѓе да ги лажете цело време. На владата на ДУИ поддржана...

Македонија 14.02.23 | 22:41

Славески: Растат платите, а цените растат уште повеќе и куповната моќ на реалната плата е намалена

Растот на јавниот долг е резултат на состојбите во македонската економија, имаме една нетипична ситуација за која сум особено загрижен една дијагноза каде во исто време...

Скопје 06.02.23 | 14:32

Славески свика итен состанок на координативното тело на советот поради земјотресот во Турција

Претседателот на Советот на Град Скопје, Трајко Славески изрази длабоко сочувство до семејствата на настраданите од земјотресот во Турција и Сирија. Молитвите во овие...

Скопје 11.01.23 | 14:34

Славевски: Не е собран потребниот број на советнички потписи за свикување на вонредна седница пропишан со деловникот на град Скопје

Претседателот на Советот на град Скопје, Трајко Славевски преку писмена реакција до јавноста вели дека не е собран потребниот број на советнички потписи за свикување...

Македонија 02.01.23 | 14:12

Славески: Ковачевски не е свесен дека како што одминува времето, разликата со која ќе изгуби само ќе се продлабочува

Годината на економски план во Македонија помина со анемичен економски раст и стапка на инфлација од околу 20%, двојно повисока од таа во Еврозоната. Има само едно објаснување...

Економија 02.01.23 | 13:52

Славески: Не можам да согледам директна врска меѓу буџетот и намерата за борба со сивата економија – за ова треба волја и независност на институциите

Годината на економски план во Македонија помина со анемичен економски раст и стапка на инфлација од околу 20%, двојно повисока од таа во Еврозоната. Има само едно објаснување...

Скопје 28.11.22 | 15:23

Советникот на Арсовска бара извинување од Трајко Славески

Советниците од ВМРО-ДПМНЕ и претседателот на Советот на Град Скопје, Трајко Славевски, исто така од ВМРО-ДПМНЕ, денес ја покажаа својата индолентност кон деловникот...

Економија 25.11.22 | 23:01

Славески: Буџетот е гломазен и инфлациски, се зголемува дефицитот и јавниот долг

„Не би сакал да верувам дека власта свесно го прави тоа да ја подгрева инфлацијата, но политиките во економијата само го зголемуваат долгот и дефицитот, изјави членот...

Скопје 23.11.22 | 22:34

Славески: Арсовска не ни кажува што се случува во ЈСП, не знам како воопшто опстојува

Ние како советници немаме никаква информација од страна на службите и градоначалничката за она што се случува во ЈСП затоа што на некој начин тој е посредник во извршување...

Скопје 22.11.22 | 14:56

Славески: Арсовска не само што не сакала да се донесе ребаланс за годинава, туку сакала да гo оневозможи и донесувањето предлог-буџетот во законскиот рок

На 14 ноември оваа година се одржа редовна седница на Совет на Град Скопје при што прва точка од дневниот ред беше изменување и дополнување на Буџет на Град Скопје за...

Скопје 17.11.22 | 11:06

Данела го закатанчила службениот влез: Кога оди на работа, Славески Трајко се најавува како гостин кај Трајко Славески

Нов скандал во Град Скопје го тресе Советот со кој управува Трајко Славески, неофицијално дознава „Фокус“. Порталот пишува дека од пред два дена комплексот бараки...

Македонија 12.11.22 | 11:24

Славески: Со неверување ја добив веста за бркање на првиот синдикалец во Водовод од Арсовска

Обвинуваат за Хитлер, а се однесуваат како него. Обвинуваат за деспот, а применуваат деспотски методи, вели претседателот на Советот на Град Скопје Трајко Славески,...

Економија 09.11.22 | 20:13

Славески: Проектираниот буџет на власта за 2023 година е мегаломански и не одговара на тековната состојба

Ако споредиме со 2021 година, значи само за две години тоа никогаш не се случило во независна Македонија, на страната на расходите проектираниот буџет за 2023 година е повисок...

Скопје 08.11.22 | 15:13

Место седница – циркуз: Арсовска му викнала полиција на Славески, продолжува сагата околу копчето и микрофонот

Полициски службеници денеска интервенирале во Град Скопје по пријава на градоначалничката Данела Арсовска, која се пожалила дека претседателот на Советот Трајко Славески...

Скопје 08.11.22 | 13:47

Господине Хитлер, ситен лопов, крадец без интегритет, тиранин, деспот: И денеска Арсовска не штеди зборови за да го навреди Славески

Нови тензии, навреди и препукувања на релација претседател на Советот на град Скопје, Трајко Славески и градоначалничката Данела Арсовска на денешната 19-та седница...

Скопје 08.11.22 | 11:58

Славески го повика Инспекторатот да интервенира во Град Скопје

Пред да предложам дневен ред сакам да укажам на нешто, имено знаете дека на изминативе две седници забележавме дека некој неовластено без дозвола на претседател на...

Економија 04.11.22 | 14:12

Славески: Предвидениот буџет за 2023 е инфлаторен

За предлог-буџетот преовладуваат критички мислења од страна на економските експерти, а јас би додал дека предвидениот буџет за 2023 година е пред сè инфлаторен, вели во...

Економија 27.10.22 | 08:15

Славески: Високата инфлација ја брише средната класа

Економската ситуација во Македонија е лоша, речиси и да немаме раст или тој е многу низок.Се намалува бројот на вработените во индустријата, има проблеми и во текстилната...