Ознака: Стојкоски
Скопје 17.05.22 | 16:30

Стојкоски: Се заловуваат кучиња скитници на сите локации предходно пријавени од жители на општината

Во тек е акцијата со градските јавни претпријатија на територијата на општина Ѓорче Петров. Во склоп на истата има секојдневни активности на ЈП Лајка-Скопје, соопшти...

Скопје 07.05.22 | 12:26

Стојкоски и „Лајка“ го решаваат проблемот со уличните кучиња во Ѓорче Петров

Уличните кучиња кои ги има во се поголем број стануваат сериозен проблем во Ѓорче Петров. Глутници се забележуваат најмногу во населбата Даме Груев и Орман, во близина...

Скопје 09.04.22 | 13:22

Стојкоски: Честит нека е 9-ти април, денот на железничарите, луѓето кои се втемелиле во почетоците и развојот на Општина Ѓорче Петров

Железничките куќички, во срцето на Ѓорче, и денес сведочат за едно минато романтично време. Општина Ѓорче Петров , некогаш железничка колонија, предградие на Скопје,...

Скопје 14.02.22 | 15:46

Арсовска и Стојкоски го одбележаа Св. Трифун во Кучково

Данела Арсовска, беше на кроење лозје за св. Трифун. Денот го одбележи во скопски Ѓорче Петров, односно месноста Кучково, каде домаќин беше градоначалникот на општината,...

Скопје 07.02.22 | 17:21

Стојкоски со демант: Ниту усмено, ниту писмено од доаѓањето на функција не било наложено како и до колку часот да се користи парното греење во било која институција под надлежност на Општината

Сакам да упатам демант на грубите лаги и невистини изнесени во прилогот во вестите во 15:30 на TV Telma , во кој се наведува дека од моја страна е дадена забрана за користење...

Скопје 10.01.22 | 17:42

Стојкоски: Улиците се чисти и проодни, а со тоа и безбедни за сите жители на Ѓорче Петров

Механизацијата, општинските екипи и фирмата ангажирана за справување со снежните наноси се на терен, соопшти градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Стојкоски. Улиците...

Скопје 30.12.21 | 19:05

Општината е отворена за сите – Ако не детектираме, нема ниту да реализираме

Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски во предновогодишното интервју за Курир открива кои се плановите и планираните проекти за идната година....

Скопје 15.11.21 | 18:29

Стојкоски: Направивме ребаланс на Буџетот на Општината! Го кратиме сето она кое го сметаме непотребен трошок

Потребите на градоначалникот, Советот, администрацијата се неважни во споредба со потребите кои ги имате вие, жителите на Ѓорче Петров, напиша на својот фејсбук профил...

Скопје 18.10.21 | 14:22

Стојкоски: Докажавме дека Ѓорче Петров е подготвено за промени, а промените ги носиме сите ние заедно

Александар Стојкоски од ВМРО-ДПМНЕ води со над 3200 гласови разлика во Ѓорче Петров, каде очекува победа во прв круг. Дваесетина гласови го делат од тоа без втор круг да...

Скопје 18.10.21 | 09:32

Стојкоски убедливо води во Ѓорче Петров

Голема разлика во гласовите со водство на кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Стојкоски има во Општина Ѓорче Петров. Според податоците од Државната изборна комисија...