Ознака: ССК
Економија 08.11.19 | 14:47

ССК не очекува да се достигне раст од 3,5 проценти

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателката на Сојузот на стопански комори...

Македонија 24.07.19 | 12:10

Уште еден бизнисмен од голема компанија жртва на рекет

Уште еден бизнисмен, член на Сојузот на стопанските комори на Македонија, пријавил дека бил подложен на рекет, а претседателката на ССК Данела Арсовска бара брз разрешница...

Економија 26.03.19 | 11:12

Нерегистрираните фирми двојно поконкурентни од регистрираните

Оние што избегнуваат плаќање даночни обврски, ги оштетуваат сите граѓани и се неправедни кон сите даночни обврзници кои работат законски. Нивното изигрување на прописите...

Економија 29.01.19 | 14:34

ССК: Политичката неизвесност го изеде приватниот сектор, домашните фирми си одат од земјава

Политичката неизвесност го изеде приватниот сектор. Голем е бројот на компании што се заинтересирани да ги преселат своите бизниси во соседството, посебно во Бугарија...

Економија 10.12.18 | 15:45

Претседателството на ССК на средба со Мицкоски: Структурните економски реформи да бидат приоритет

Економијата и спроведувањето на неопходните структурни економски реформи во земјата кои се препорака од Европската Унија да бидат национален приоритет и да постои...