Ознака: сергеј лавров
Свет 09.04.19 | 18:32

Лавров: Измамничко беше прашањето на референдумот за промена на името на Македонија

Веќе зборував дека, за жал, НАТО својата смисла на постоење ја гледа исклучиво во сопирањето на Руската Федерација – вели министерот за надворешни работи на Русија...

Свет 05.04.19 | 13:05

Лавров: Македонија и Црна Гора ќе мора да купуваат американско оружје

Министерот за надворешни работи на Русија, Сергеј Лавров, изјави дека во Црна Гора и во Македонија, по влезот во НАТО, ќе никнат воени капацитети на алијансата...

Свет 31.03.19 | 18:48

Лавров: На Вашингтон му е објаснетоа што прават нашите војници во Венецуела

Руското Министерство за надворешни работи и објасни на администрацијата на Трамп дека руските војници, кои во моментов се наоѓаат во Венецуела, ја поправаат опремата...

Свет 20.02.19 | 11:04

Лавров: Западот го вшмукува Балканот во НАТО без волјата на народите во регионот

Западот го „вшмукува“ Балканот во НАТО, без оглед на волјата на народите во земјите во регионот, изјави во средата рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров...

Македонија 07.12.18 | 13:22

Лавров за случувањата во Македонија: Со уценување и поткуп на пратеници беа наметнати уставни измени

Со уцени и поткуп на пратеници, со директна вмешаност на странски дипломати, беа наметнати уставните измени, вели министерот за надворешни работи на Русија, Сергеј Лавров...