Ознака: Рисима Рисимкин
Култура 17.06.21 | 10:41

На покана на светски познатиот националан театар „Шајо“, Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин ќе гостуваат во Париз

На покана на светски познатиот национален театар „Шајо“ од Париз, Франција, Скопје танцовиот театар и кореографката Рисима Рисимкин, во март, 2022 година, ќе ја одиграат...

Култура 04.06.21 | 15:19

Катедрата за танц при УГД доби простории во Домот на Армијата во Скопје

Катедрата по современ танц при Универзитетот „Гоце Делчев” – Штип доби простор во Домот на Армијата во Скопје на користење кој ќе овозможи современи услови за едукација...

Култура 18.09.20 | 09:52

Рисимкин и Данчевска гостуваат на „Соло танц фестивал” во Анкара со дел од „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“

На покана на „Соло танц фестивал“ од Анкара, Турција, во периодот од 18 до 21 септември, кореографот Рисима Рисимкин и танчерката Адријана Данчевска од Скопје танцовиот...

Култура 12.12.19 | 11:55

Рисима Рисимкин дел од интеранционалното жири на унивезитетот „Антон Брукнер“ во Линц

Кореографката Рисима Рисимкин, која е редовен професор на Катедрата за танц на Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип деновивe ќе престојува во Линц, Австрија, каде што...

Култура 21.10.19 | 11:57

Рисимкин на Фестивал за изведбени уметности во Шангај ги претстави „Танц Фест“ и Скопје танцовиот театар

На покана на 21. Интернационален фестивал за изведбени уметности од Шангај, Кина, Рисима Рисимкин деновиве престојува во Шангај, каде ја претставува работата на Танц...

Култура 09.07.19 | 13:44

Шокирани сме, ама позитивно, вели Рисима Рисимкин за учеството на „Скопје танцов театар“ во Националниот театар за современ танц „Шајо“ во Париз

Шокирани сме, ама во позитивна смисла, вели Рисима Рисимкин за учеството на „Скопје танцов театар“ во Националниот театар за современ танц „Шајо“ во Париз, Франција. „Скопје...