Ознака: проекти
Македонија 31.10.23 | 10:16

Владата и општините скратиле 220 милиони евра од проекти битни за граѓаните во 2022 година

За да ги покријат трошоците на кризата во 2022 година, Владата и општините скратиле од граѓаните наместо порационално да ги трошат буџетските пари. Откажани се витални...

Економија 20.07.23 | 13:49

Маричиќ: Нова европска финансиска поддршка за три проекти со вкупна инвестиција од 98.9 милиони евра

Генералниот директорат за соседство и преговори за проширување официјално го извести вицепремиерот за европски прашања и Национален ИПА координатор, Бојан Маричиќ...

Македонија 23.05.23 | 13:49

Мицкоски: Со ова темпо на реализација на проекти во општина Кавадарци, укажува дека Програмата целосно ќе се реализира

Му честитам на градоначалникот, да честитам на советниците, на администрацијата овдека во општина Кавадарци бидејќи сето ова кое што се работи претставува како што...

Македонија 17.05.23 | 09:46

ВМРО-ДПМНЕ: И Европската Комисија со скепса за реализацијата на капиталните проекти на Владата

Покрај ниската оценка за растот во 2023 година од 2,0% и во 2024 година од 3,1%, како и прогнозата за задржување на висока инфлација од 7,9% во 2023 година, во Европската економска...

Скопје 06.03.23 | 18:34

Костовски до Арсовска: Горд сум на секој проект реализиран од Градот кој јас лично ти го истакнав како приоритет, бидејќи ти не знаеше каде се наоѓа општина Бутел

Данела Арсовска се налутила зошто сум објавил реконструкција на улица „Радишанска“ која јас лично сум и ја дал како приоритет, па напишала соопштение со отсуство на...

Култура 21.02.23 | 09:15

Музеј Куманово доби сретства за продолжување на минатогодишните археолошки истражувања на локалитетите „Градиште“ Младо Нагоричане и во село Пчиња

НУ Музеј Куманово доби вкупно милион и шестотини илјади денари од Министерството за култура за реализирање проекти од годишната програма за тековната година, соопштија...

Култура 26.01.23 | 15:07

Во Гостивар презентирани можности за културни проекти финансирани од ЕУ

Повиците за проекти од програмата „Креативна Европа“ денес беа презентирани во Гостивар пред претставници на невладиниот сектор, установи и институции. Присутните...

Култура 26.05.22 | 13:21

Бисера Костадиновска -Стојчевска: Ќе има кратење во културата, но ќе почнеме од најнепродуктивните трошоци

Како и секој ребаланс кој се случува во ова време од годината, кратење во културата ќе има, но морам да напоменам дека најпрво тоа ќе бидат најнепродуктивни трошоци,...

Скопје 25.03.22 | 22:31

Арсовска: И покрај секојдневните опструкции успешно ги реализираме проектите

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, во гостување во емисијата „Трилинг“ на ТВ 24 истакна дека во изминатите неколку месеци, откако стапила на функцијата...

Кариера 14.03.22 | 09:35

Поддршка за развој и производство на калинка во југоисточниот регион

Во рамките на заложбите за јакнење на синџирите на вредност во секторот овошје, потсектор калинка, Мрежата за рурален развој на Македонија ќе делува во заложбите за...

Македонија 26.02.22 | 13:49

Мицкоски: 1.090 проекти за 100 дена се промените кои носат иднина

Почитувани градоначалници, советници, драги пријатели од општините Велес, Свети Николе, Лозово, Градско, Неготино и Кавадарци. Денес сме тука затоа што имаме што да кажеме...

Култура 22.02.22 | 16:40

Центарот за култура-Битола најави повеќе учесници на Фестивалот „Илинденски денови“

Од Центарот за култура Битола се задоволни од средствата кои оваа година им беа одобрени за поддршка на годишните проекти и инвестиции од Министерството за култура....

Култура 21.02.22 | 15:40

9. 394. 500 денари доби НУ Стоби преку годинашната програма од областа на културата

Националната Установа Стоби преку годинашната програма од областа на културата, од Министерството за култура за 2022 година доби 9 394 500 денари. Од нив од областа на заштита...

Култура 21.02.22 | 11:33

Кумановскиот музеј доби над 4,9 милиони денари за реализација на 35 проекти од годишната програма

НУ Музеј Куманово доби над 4,9 милиони денари од Министерството за култура за реализирање на проекти од годишната програма за тековната година, соопштија денеска надлежните...

Култура 21.02.22 | 11:09

Завод и музеј-Охрид доби повеќе од 12 милиони денари за реализација на активностите предвидени со годишната програма

Националната установа „Завод и Музеј – Охрид“ оваа година од Министерството за култура доби значителни средства за реализација на активностите предвидени со годишната...

Македонија 16.02.22 | 12:52

Мицкоски: СДСМ и ДУИ се нервозни, имаат 20-ина градоначалници, а немаат направено ниту еден отчет затоа што немаат проекти

И покрај сите проблеми, сепак Општина Ѓорче Петров продолжува да работи на терен, продолжува да ги исполнува ветувањата кои што се дадени пред граѓаните, истакна при...

Скопје 06.01.22 | 14:23

Стојкоски: Оваа година го реализираме проектот за обележување на пешачките патеки до Кучково и проектот за уредување на локалитетот Крст

Во организација на општинскиот сојуз на училишен спорт Ѓорче Петров ја реализиравме божиќната планинарска тура од манастирот Св. Богородица во Стопански Двор до локалитетот...