Ознака: проблем
Македонија 23.06.20 | 15:39

Здружение на ИКТ: Владата само времено го одложи проблемот со реемитување на телевизиските канали

Со Уредбата што ја донесе Владата на вчерашната седница само времено се одложи проблемот со реемитување на телевизиските канали, смета Здружението на информатичко-комуникациски...

Балкан 18.11.19 | 14:06

Драма во Белград: Маж се заклучил во станот, се заканува дека ќе пука

На улица „Војвода Влаховиќ“ во Србија е вистинска драма. Имено маж се заклучил во стан и се заканува дека ќе пука, а со него разговара преговарачки тим на МВР на Сбија. Од...

Технологија 26.05.19 | 20:18

Повеќе од еден час на телефон може да доведе со сериозен психолошки проблем, тврди едно научното истражување

Малолетниците кои повеќе од еден час, секојдневно користат електронски уреди, како што се паметни телефони, може да се соочат со големи психолошки проблеми, тврдат американски...