Ознака: повик
Култура 16.04.24 | 13:25

Отворен е повикот за престижната награда ДЕНЕС

Повикот за наградата ДЕНЕС за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка во Македонија до 35 години која подразбира двомесечна програма за престој на уметници во Њујорк...

Македонија 10.01.24 | 14:09

МОН објави нов повик за финансиска поддршка на учениците за оние кои не се пријавиле во декември

Министерството за образование и наука објави нов повик за финансиска поддршка за учениците од основните и средните училишта, на кој можат да се пријават сите ученици...

Македонија 15.11.23 | 11:14

МОН утре ќе почне да објавува повици за автори за нови учебници за седмо одделение за идната учебна година

Министерството за образование и наука утре ќе ја почне постапката за изработка на учебници за седмо одделение кои ќе се користат идната учебна година, откако Бирото...

Култура 21.09.23 | 16:47

„Наука за деца“ ја востановува наградата за извонреден научен потенцијал „Иван Ќостаров“ вредна 30 илјади денари за ученици од 6 до 9 одделение

Во пресрет на Втората научна конференција за деца, платформата „Наука за деца“ ја востановува наградата за извонреден научен потенцијал „Иван Ќостаров“ во вредност...

Македонија 15.05.23 | 17:13

МНР: Повик за пројавување интерес за вклучување во проектот МК карта

Министерството за надворешни работи на Република Македонија ги повикува сите заинтересирани поединци, припадници на дијаспората, кои имаат интерес да бидат...

Калеидоскоп 13.03.23 | 08:57

Отворен повик за автори за едномесечен престој во некоја од земјите во регионот

Регионалниот проект Регионална мрежа за културна разновидност (РЕАД) финансиран од ЕУ, објавува повик за резиденцијален престој каде автори од Македонија, Турција,...

Македонија 03.01.23 | 11:07

МОН го објави повикот за наставници од основни училишта за кариерно напредување во звање ментор

На стартот на новата календарска година, Министерството за образование и наука со нова можност за кариерно напредување на наставниците од основните училишта. Од МОН...

Македонија 10.07.22 | 09:31

Колку Владата повеќе го игнорира народот, толку протестите се помасовни–затоа и денес во 19 часот граѓаните ќе и речат Ултиматум, Не благодарам

Како што расте отпорот на народот за асимилаторскиот Предлог, така расте нервозата кај власта. Се обидуваат на секој можен начин да го спречат народот масовно, достоинствено...

Култура 09.05.22 | 15:04

Повик за современи драмски текстови кои ќе бидат објавени во е-антологија

Македонскиот центар на Интернационален театарски институт/Продукција соопшти дека до крајот на јуни е отворен Повик за електронска Антологија на современи драмски...

Култура 21.02.22 | 10:20

МКЦ распиша повик за уметници што сакат да партиципираат со проекти од областа на визуелните и применетите уметности

Младинскиот културен центар распиша повик за уметници што сакат да партиципираат со проекти од областа на визуелните и применетите уметности, како дел од програмските...