Ознака: помор
Калеидоскоп 24.06.22 | 10:22

Десетици мртви делфини и желки се појавија на брегот на Гватемала

Десетици желки, делфини и други морски видови се пронајдени мртви на брегот на Тихиот Океан кај Гватемала, што поттикна официјална истрага. Оваа недела биле пронајдени...

Македонија 21.10.20 | 13:19

Водата во Тиквешко Езеро нема доволно кислород, голем помор на риби во два рибника

Голем помор на риби кај производителите на крап, се случува во моментот на Тиквешко Езеро, а почнувајќи од утринските часови во текот на вчерашниот ден и се` уште трае. Во...

Калеидоскоп 26.03.20 | 22:53

Помор на врапчиња во повеќе делови од Македонија

Во групата „Фармери“ на Фејсбук граѓани споделуваат фотографии од помор на врапчиња. Велат иста е сутацијата во повеќе делови во Македонија. Здраво на сите, дали е...

Балкан 22.04.19 | 09:52

Поморот на свињите ја крева цената на суфлаки во Грција

Новоформираниот синдикат на производители на суфлаки од Атина објави дека цената на суфлаки, традиционално јадење што го сакаат и туристите и локалното население во...