Ознака: паушал
Скопје 12.08.20 | 11:40

Марин плаќа половина милион евра за парк кој е веќе изграден, тендерот го доби поскапата фирма

Градоначалникот на Аеродром,Златко Марин, преку општинската каса ќе плати речиси половина милион евра за реконструкција на веќе постоечки парк во време кога огромниот...

Скопје 29.07.20 | 15:27

Марин одбива ослободување од плаќање за градинки во време кога тие не работат

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за обнова на Македонија во Општина Аеродром реагираат на, како што велат, дрското самоволие на градоначалникот Златко...

Економија 24.04.19 | 13:05

Сопствениците на станови исклучени од парно нема да плаќаат паушал ако живеат во нив

Ниту еден граѓанин, кој живее во стан во негова сопственост, што бил исклучен од системот за централно греење пред 31 март 2019 година, нема да плаќа никаков трошок за испорака...

Економија 22.04.19 | 22:15

Дел од исклучените од парно, сепак, ќе плаќаат паушал

Нови проблеми за исклучените од системот на греење. Новите правила кои важат од  01 април предвидуваат дека паушал и натаму ќе плаќаат граѓаните кои не живеат во становите...

Економија 26.03.19 | 21:10

Од 1 април исклучените од парно нема да плаќаат паушал

Граѓаните кои се исклучија од системот за парно греење од први април повеќе нема да плаќаат паушални сметки. Ваквата одлука е донесена по средбата на Регулаторната...