Ознака: отчет
Македонија 06.03.22 | 19:53

Георгиевски: Се гради ново основно училиште, се инвестира во фекална канализација, се чистата одводни канали и се инвестира во развој на општина Илинден

Во првите 100 дена раководење со општината, спроведовме низа мерки, активности и проекти кои значат директен бенефит за жителите на Општина Илинден. Иако наследивме исклучително...

Македонија 06.03.22 | 19:11

Митевски: Обезбеден е паркинг за амбулантата во Петровец, во изработен е проект за изградба на нова детска градинка

Во населеното место Петровец на ул.22 по завршувањето на канализационата мрежа извршивме целосно асфалтирање на истата, во должина од 280 метри. На трите краци на ул.22...

Скопје 06.03.22 | 14:17

Мицкоски: Покажавме разлика, сто дена без ниту една афера на градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ и започнати над 1.000 проекти

„Морам да кажам, а и да си признаеме дека, главната водилка овие први 100 дена беше, е и остана да не го разочараме народот. И не го разочаравме, и нема да го разочараме,...

Скопје 06.03.22 | 12:42

Отчет на скопските градоначалници на ВМРО-ДПМНЕ

 

Македонија 02.03.22 | 14:26

Ристов: За 100 дена во Радовиш се изгради мини брана за акумулирање вода за наводнување и сточарство во с. Злеово

Во овие 100 дена период на прилагодување, најпрво започнав со студиозен пристап на капацитетите на општинската администрација но и на сите поголеми и помали проекти...

Македонија 02.03.22 | 14:01

Мицкоски: Покажавме дека умееме и можеме, за 100 дена се реализирани 1090 проекти и покрај сите опструкции од централната власт врз градоначалниците

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, присуствуваше во Гевгелија, каде што во општинскиот комитет, градоначалниците од Гевгелија, Радовиш, Конче, Босилово,...

Македонија 02.03.22 | 13:56

Мицкоски: Власта го дели народот и го прогласи за русофилски, удирајќи по самодовербата, нашиот народ е промакедонски, и тие интереси треба да се штитат

Дозволете да кажам збор два и за ова би рекол изминативе денови неодговорно однесување на Пендаровски и неговата СДСМ кои јавно на отворена сцена бројат кој бил за...

Македонија 02.03.22 | 10:36

Шест градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ денес ќе дадат отчет за сработеното

Во 12:30 часот во Народен театар во Општина Гевгелија ќе се одржи регионален отчет „Промени што носат иднина – 100 дена локална власт отчет на ВМРО-ДПМНЕ“ на градоначалниците...

Вести 26.02.22 | 16:42

Нацков: Во Општина Градско децата се приоритет број еден, затоа обезбедивме бесплатна градинка за секое дете, бесплатен оброк за учениците од I-V одд. и стипендии за најдобрите

Во ова кратко време успеав да воспоставам динамика во работата, да ги елеминирам непотребните трошоци и заштедените финансии да ги пренасочам директно кон потребите...

Македонија 26.02.22 | 15:06

Нацков: Во Градско децата се приоритет број еден, затоа обезбедивме бесплатна градинка и бесплатен оброк за учениците до петто одд. и стипендии за најдобрите

Во ова кратко време успеав да воспоставам динамика во работата, да ги елеминирам непотребните трошоци и заштедените финансии да ги пренасочам директно кон потребите...

Македонија 26.02.22 | 14:06

Владев: За само 100 дена во Свети Николе почната е реконструкција на училиштата, нови улици, бројни инфраструктурни проекти, а почнуваме со изградба на градинка во село Ерџелија

Одлучно решивме да настапиме на чело на локалната самоуправа и да го смениме трендот на раководење кој се покажа како нефункционален, но и фатално штетен кон општината...

Македонија 23.02.22 | 14:49

Ристески за 100 дена локална власт во Македонски Брод: Нови улици, набавка на компјутери, изградба на водоводна мрежа и многу други проекти

Градоначалникот на општина Македонски Брод Жарко Ристески од ВМРО-ДПМНЕ на денешниот регионален отчет насловен „Промени што носат иднина – 100 дена локална власт...

Македонија 23.02.22 | 14:48

Костадиновски: Воведено е дигитално плаќање на такси, се гради инклузивен детски парк, набавена е механизација за комуналното претпријатие во Јегуновце

Ветеното се остварува, а општината денес е вистински сервис на граѓаните. Општина Јегуновце денес е отворена и транспарентна институција, а јас како градоначалник сум...

Македонија 23.02.22 | 14:27

Илиевски: Реконструкција на бројни улици во Брвеница, се започнува и со изградба на инклузивни детски игралишта

Kако во многу други општини претпоставувам, така и во Брвеница никој не е изненаден за долговите и начинот на кој се работело, па така Општина Брвеница заклучно со 15.11.2021...

Македонија 23.02.22 | 12:30

Следете во живо: Отчет на градоначалникот Пецаков за сработеното во првите 100 дена од мандатот

На регионалниот настан „Промени што носат иднина -100 дена локална власт отчет на ВМРО ДПМНЕ“ што ќе се одржи денес во Охрид, отчет за сработеното по првите 100 дена ќе...

Македонија 19.02.22 | 14:21

Јовчески: Прилеп за 100 дена доби нов детски парк, се асфалтираа улици, а ќе се пушти и нова автобуска приградска линија до населени места

Да се биде градоначалник на сограѓани од кои извираат идеи, конкретни решенија на проблеми и проекти кои значително ќе ги подобрат условите за живот во Прилеп, не е само...

Економија 19.02.22 | 14:16

Мицкоски: Главниот удар врз народот се инфлацијата, ниските плати, а цените високи: Мора платите и пензиите за сите да растат

Иднината во која веруваме мора да дојде преку промени. Длабоки и брзи, затоа што реалноста станува се потешка и потешка од ден на ден. Главниот удар врз народот се инфлацијата,...

Македонија 19.02.22 | 14:10

Во Битола регионален отчет „Промени што носат иднина – 100 дена локална власт отчет на ВМРО-ДПМНЕ“

Денеска во Битола се одржи регионален отчет „Промени што носат иднина – 100 дена локална власт отчет на ВМРО-ДПМНЕ“, напиша на Фејсбук, лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан...

Македонија 19.02.22 | 13:51

Коњановски: За еден месец завршија отпочнатите активности на 7 улици, зголемен буџет за животна средина за 4.500.000 денари, исчистени сите диви депонии

Денес, после 100 дена од градоначалничкиот мандат, ми претставува чест што, почитувајќи ги принципите на транспарентност отчетност и одговорност, кои беа наша водечка...

Македонија 19.02.22 | 12:57

Мицкоски од Битола: Националното единство е нужност затоа што во игра е многу повеќе од само промена на македонскиот устав

Денес токму во градот на конзулите правиме отчет за сработеното во кои се опфатени општините во Пелагонскиот регион, а кои се управувани од ВМРО-ДПМНЕ. И овој отчет денес...