Ознака: одлуки
Македонија 30.05.20 | 09:25

Работа од дома или ослободување од работа за хронично болните, бремените, родителите на деца до 10 години…

Владата на вчерашната 58-ма седница ја усвои информацијата за заклучокот на Министерството за здравство и Комисијата за заразни болести на барање на Министерството...

Црна хроника 18.04.20 | 23:36

Кривично ќе се гони групирање над пет лица, казна за групирање на повеќе од двајца

Ќе следуваат казни за сите што нема да ја почитуваат мерката која се однесува на групирање на јавни места и површини на повеќе од две лица, а кривична одговорност ќе...

Македонија 01.04.20 | 20:20

Нема нови вработувања, нема К15 за јавниот сектор: Владата донесе нови мерки и одлуки

Владата на Република Македонија денеска ја продолжи работата на 32 седница, на која беа донесени повеќе уредби, одлуки и заклучоци. На оваа своја седница, Владата на Република...

Економија 25.03.20 | 20:10

Работодавачите не смеат да отпуштаат работници во следните три месеци

На денешната седница на Владата беа донесени неколку одлуки и уредби. Покрај одлуката полицискиот час за време на викендот да трае од 16 часот до 05 часот наредниот ден,...

Економија 15.01.19 | 18:29

Одлуки на Влада: Законот за борба против корупцијата по скратена постапка

Владата на Република Македонија во рамки на 115-та седница денеска донесе повеќе одлуки меѓу кои и за Законот за борба против корупцијата за кој се предлага да оди по...