Ознака: неработен ден
Економија 24.04.24 | 08:37

Бизнисот не беше консултиран: Кога ќе прогласите неработен ден во среда, негативно сте ја решиле цела недела

Бизнисот не бил консултиран за владината одлука – приватните компании да не работат утре и на 8 мај, за време на претседателските и парламентарните избори. Според...

Сервиси 04.04.24 | 15:26

Ни доаѓа неработен ден

Пред македонските граѓани е неработен ден по повод првиот ден на Рамазан Бајрам. Бидејќи најголемиот муслимански празник е прогласен за државен, неработен ден е за...

Сервиси 29.03.24 | 14:08

Понеделник е неработен ден за Католиците

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно Законот за празниците, 1 април 2024 година (понеделник) вториот ден на Велигден, според Грегоријанскиот...

Сервиси 26.01.24 | 09:49

27 јануари е неработен ден за Србите во Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 27 јануари 2024 година (сабота),...

Сервиси 06.12.23 | 11:21

Петок неработен ден за сите граѓани на Република Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2023 година (петок),...

Сервиси 06.12.23 | 11:10

Петок неработен ден за сите граѓани на Република Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2023 година (петок),...

Сервиси 16.11.23 | 14:18

МТСП: Четврток неработен ден, а среда скратено работно време за државната и јавната администрација во Скопје

Сите вработени во државната и јавната администрација на територијата на градот Скопје на 29-ти ноември (среда) ќе работат со скратено работно време до 12:00 часот, а 30-ти...

Македонија 14.11.23 | 20:45

30 ноември ќе биде неработен ден за администрацијата и училиштата во Скопје поради Министерскиот совет на ОБСЕ, а на 29 ноември ќе работат до 12 часот

За сите вработени во државната и јавната администрација на подрачјето на Град Скопје, 30 ноември (четврток) ќе биде неработен ден поради одржувањето на 30. Министерски...

Сервиси 31.10.23 | 16:58

МТСП: 1 ноември неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ” бр.21/98 и 18/07), 1 ноември 2023 година (среда),...

Сервиси 31.10.23 | 10:21

Празникот на сите светци – 1 ноември неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

Празникот на сите светци – 1 ноември е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Македонија. Како што информира Министерството за труд и социјална...

Сервиси 19.10.23 | 11:33

Доаѓа продолжен викенд: Понеделник неработен ден за сите граѓани

Ден на македонската револуционерна борба – 23 октомври (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република  Македонија. Како што информира Министерството за труд...

Сервиси 11.10.23 | 08:37

Денеска е неработен ден за сите граѓани

Денот на народното востание – 11 Октомври е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Како што соопшти Министерството за труд и социјална политика, овој...

Македонија 09.10.23 | 10:02

МТСП: 11 Октомври, Денот на народното востание е неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 11 октомври 2023 година (среда),...

Сервиси 24.08.23 | 10:27

МТСП: 28 август, Успение на Пресвета Богородица е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 28 aвгуст 2023 година (понеделник),...

Сервиси 24.08.23 | 10:19

Понеделник, Успение на Пресвета Богородица – неработен ден за православните верници

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека 28 aвгуст 2023 година (понеделник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за граѓаните...

Живот 27.07.23 | 10:45

МТСП: 2 август – неработен ден за сите граѓани на Република Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 02 Aвгуст (среда) 2023 година, Ден...

Свет 25.06.23 | 09:42

Собјанин: Понеделник ќе остане неработен ден за Московјани и покрај прекинот на бунтот на „вагнеровци“

Градоначалникот на Москва, Сергеј Собјанин, изјави дека понеделник ќе остане неработен ден за жителите на руската престолнина, иако е завршен вооружениот бунт на платениците...

Сервиси 31.05.23 | 19:41

МТСП: петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РM („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 02 јуни (петок) 2023 година, Духовден,...

Сервиси 19.05.23 | 17:22

МТСП: 23 мај е неработен ден за припадници на влашката заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 23 мај 2023 година, (вторник), Национален...

Сервиси 07.04.23 | 15:33

Понеделник неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, понеделник (10 април), вториот ден на Велигден, е неработен ден за...