Ознака: нега
Македонија 14.04.21 | 20:24

Поради административни бариери над 47.000 граѓани останаа без помош за нега на друго лице

Над 47 илјади граѓани останаа без парична помош за нега на друго лице поради административни бариери. Центрите за социјална работа, каде се поднесуваат барањата – не...

Свет 25.03.20 | 11:35

Возрасните Белгијци, заразени со коронавирус, нема да се примаат в болница

Возрасните луѓе во Белгија, сместени во домови за старци, кои се со лошо здравје нема да бидат примени в болница доколку се заразени со Ковид-19. Ова е објавено од локалните...

Македонија 16.03.20 | 16:26

Правото за надоместок за помош и нега од друго лице и надоместок за попреченост ќе се врши без преглед на странките

Согласно мерките за спречување на ширењето и сузбивањето на корона вирус донесени од Владата на Република Македонија, Министерството за труд и социјална политика ги...

Мода и убавина 15.09.19 | 12:36

Една година го миела лицето само со вода: Колку се каам, а предоцна е

Експериментот на американката, која се претставува како Мелиса, траел една година, а таа на „Редит“ споделила што сè ѝ се случило за тоа време. Сè што правев во таа година...

Мода и убавина 06.01.19 | 19:50

Грешки кои ги правите на ладното време

Во зима кожата почнува да го губи својот сјај и да станува сува и осетлива. Ова се неколку работи со кои несвесно ја оштетувате кожата. Долго туширање под жешка вода Долгото...