Ознака: МТСП
Економија 03.02.23 | 12:21

МТСП: Исплатата на финансиската поддршка за ранливи категории на граѓани ќе се изврши на 13 февруари, а списоците на корисниците ќе бидат објавени на 6 февруари

Министерството за труд и социјална политика, ги известува граѓаните дека паричните средства за корисници на финансиска поддршка за справување со енергетската криза,...

Македонија 25.12.22 | 17:15

Една година инает? Нова градинка зјае празна оти МТСП не дава согласност да почне со работа

Имаат нова, комплетно опремена градинка, но не може да ја користат. Повеќе од една година откако беше изградена градинката во општина Босилово стои празна и без деца....

Македонија 28.11.22 | 12:04

„За ставање крај на хаосот и неправдата“: Гевгелискиот совет бара МТСП да им ја врати надлежноста врз градинката

Советот на Општина Гевгелија на седницата одржана во саботата донесе заклучок со препораки до Министерството за труд и социјална политика во врска со случувањата за...

Македонија 25.11.22 | 12:21

Ревизорите најдоа далавери во финансиските извештаи на МТСП

Државниот завод за ревизија во денеска објавениот конечен ревизорски извештај кој се однесува на Министерството за труд и социјална политика изразува „неповолно...

Македонија 05.09.22 | 12:14

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец август 2022 година. Корисниците...

Калеидоскоп 05.09.22 | 10:25

МТСП: Денот на независноста е неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ (,,Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 Септември 2022 година (четврток),...

Економија 05.08.22 | 12:06

МТСП: Корисниците на гарантирана минимална помош ќе остварат паричен додаток за покривање на дел од трошоците за енергенси во домаќинството од октомври до март

Министерството за труд и социјална политика, преку прилагодување на прописите од областа на социјалната заштита, обезбеди олеснет пристап до остварување на правото...

Економија 04.08.22 | 12:02

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец јули 2022 година. Корисниците...

Македонија 30.07.22 | 11:13

Од Полјаците ќе учиме за солидарност, социјална интеграција и заштита на децата и жените

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска за време на престојот во Република Полска, оствари билатерална средба со министерката за семејство и...

Македонија 28.07.22 | 13:53

МТСП: Градиме систем кој е праведен и прилагоден на лицата со попреченост

Министерството за труд и социјална политика по наводите на Коалицијата „Менуваме“ во некои од медиумите за „остварувањето на праватa за еднаквост, достоинствен живот...

Економија 27.07.22 | 09:10

МТСП: Во тек е етапната исплата на јулските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека на ден 27. 07.2022 година (среда) започнува етапната исплата на јулските пензии, кои продолжуваат да се исплатуваат...

Економија 25.07.22 | 17:24

МТСП: Во тек е исплатата на образовниот додаток за четвртиот мерен период

Министерството за труд и социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплатата на образовниот додаток за четвртиот мерен период. Исплатата на додатокот...

Економија 22.07.22 | 11:35

МТСП: Објавен јавен повик за финансирање на социјални услуги во општините

Министерството за труд и социјалната политика објави јавен повик со кој ги повикува општините, во партнерство со даватели на социјални услуги согласно Законот за социјална...

Економија 04.07.22 | 09:47

Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец јуни 2022 година. Корисниците...

Сервиси 07.06.22 | 09:21

МТСП: Петок пред Духовден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РM („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 10 јуни (петок) 2022 година, Духовден,...

Економија 02.06.22 | 11:58

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец мај 2022 година. Корисниците...

Македонија 20.05.22 | 12:49

СОНК и МТСП се договорија, нема да се кратат платите за вработените во градинките кои штрајкуваа

Министерството за труд и социјална политика и СОНК ги потпишаа измените и дополнувањата на колективниот договор со кој се регулира исплатата на плати и придонеси на...

Македонија 20.05.22 | 11:12

Неделков пред средбата со МТСП: Очекуваме да го затвориме проблемот со деновите од штрајк

Претседателот на СОНК, Јаким Неделков пред средбата во Министерството за труд и социјална политика посочи дека очекуваат дека денеска ќе го затворат проблемот со деновите...

Македонија 17.05.22 | 15:13

Уште нема договор: МТСП и СОНК ги приближиле ставовите

Министерството за труд и социјална политика и Синдикатот на образование наука и култура (СОНК) полека ги приближуваат ставовите по однос на барањето на повисоки плати...

Здравје 09.05.22 | 14:50

МТСП: Се укинуваат Ковид протоколите во предучилишните установи

Владата на Република Македонија на редовната 42-ра седница ги прифати предлозите на Главниот координативен кризен штаб утврдени според препораките на Комисијата...