Ознака: МТСП
Сервиси 31.10.23 | 16:58

МТСП: 1 ноември неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ” бр.21/98 и 18/07), 1 ноември 2023 година (среда),...

Македонија 09.10.23 | 10:02

МТСП: 11 Октомври, Денот на народното востание е неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 11 октомври 2023 година (среда),...

Економија 05.10.23 | 12:58

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец септември 2023 година. Корисниците...

Економија 05.09.23 | 11:38

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец август 2023 година. Корисниците...

Економија 30.08.23 | 12:23

МТСП: Нема веќе предвремена исплата на пензиите

Министерство за труд и социјална политика ги известува пензионерите дека пензиите ќе продолжат да се исплаќаат редовно. Министерството известува дека со исплатата...

Сервиси 24.08.23 | 10:27

МТСП: 28 август, Успение на Пресвета Богородица е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 28 aвгуст 2023 година (понеделник),...

Македонија 09.08.23 | 13:28

МТСП уверува дека пензискиот фонд е стабилен, да не се креира страв кај пензионерите

Министерството за труд и социјална политика ги демантира и отфрла тврдењата дека Фондот за пензиско и инвалидско осигурување е во криза и државата доцни со исплатите...

Економија 04.08.23 | 10:09

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец јули 2023 година. Корисниците...

Македонија 26.07.23 | 11:28

МТСП: Продолжуваат да важат мерките и препораките за заштита на граѓаните од високите температури

Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа, во...

Сервиси 31.05.23 | 19:41

МТСП: петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РM („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 02 јуни (петок) 2023 година, Духовден,...

Македонија 31.05.23 | 15:14

Димитриевски: Оваа централна власт не се согласува со неистомислениците, секогаш мора да се работи по нивен диктат

Министерството за труд и социјална политика ги одзеде ингеренциите на општина Куманово за поставување директор на градинката „Ангел Шајче“, соопшти на денешната...

Економија 30.05.23 | 10:20

МТСП: Во тек е етапната исплата на пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека етапната исплата на пензиите за месец мај е во тек. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите...

Македонија 29.05.23 | 13:52

Димитриевски: МТСП повторно се обидува да изврши притисок врз локалната самоуправа и да наметне решение за директор на градинката „Ангел Шајче“ – Куманово избран по партиски клуч

Историјата се повторува. Пред неполни четири години на Општина Куманово под неразјаснети околности и беа одземени ингеренции врз градинката „Ангел Шајче“ – Куманово,...

Скопје 26.05.23 | 21:41

Тренчевска ми ги одзеде надлежностите на Стефковски за градинката Детска радост

Министерството а труд и социјална политика ги одзеде надлежностите на Општина Гази Баба над градинката Детска радост во Автокоманда. Градоначалникот на Општината,...

Сервиси 19.05.23 | 17:22

МТСП: 23 мај е неработен ден за припадници на влашката заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 23 мај 2023 година, (вторник), Национален...

Економија 06.03.23 | 17:08

Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец февруари 2023 година. Корисниците...

Македонија 06.03.23 | 11:38

МТСП ги објави списоците: Парите за справување со енергетската криза ќе бидат исплатени на 13 март

Министерството за труд и социјална политика ги известува граѓаните, дека согласно Законот за финансиска подршка на ранливи категории граѓани за справување со енергетската...

Економија 27.02.23 | 11:45

Во тек е етапната исплата на февруарските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека на ден 27.02.2023 година (понеделник) започнува етапната исплата на пензиите за месец февруари, кои продолжуваат...

Економија 13.02.23 | 11:14

МТСП: Започна исплатата на финансиската поддршка за ранливи категории на граѓани

Министерството за труд и социјална политика известува дека во тек е исплатата на паричната помош согласно Законот за финансиска поддршка за ранливи категории на граѓани...

Економија 06.02.23 | 09:43

Списоците на корисници на финансиска поддршка објавени на веб страната на Министерството за труд и социјална политика

Министерството за труд и социјална политика ги известува граѓаните, дека согласно Законот за финансиска подршка на ранливи категории граѓани за справување со енергетската...