Ознака: МРТ
Филм 10.04.20 | 09:53

ТВ серијата „Зоки Поки“ почнува на 4 мај на МРТ

ТВ серијата „Зоки Поки“ започнува со емитување во понеделник, 4 мај 2020 година на Македонската радио телевизија. Десетте епизоди ќе се емитуваат секој понеделник и четврток...

Македонија 07.04.20 | 21:22

МРТ почнува со емитување на 4 нови канали

Македонската радио телевизија, после големи подготовки и преземени активности почнува со емитување на 4 нови телевизиски канали, информира МРТВ. Новите канали се МТВ...

Македонија 16.03.20 | 08:49

Од денеска неформална едукација за учениците и децата на претшколска возраст на МРТ

Основците и децата на претшколска возраст од денеска ќе имаат можност да следат едукативни содржини на трите канали на националниот телевизиски сервис МРТ, изведени...

Македонија 27.01.19 | 11:25

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски ќе гостува на МТВ

Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО ДПМНЕ утре во 20,15 часот ќе гостува на Македонската телевизија на дебата со претставниците на националните телевизиски медиуми. „Со...

Скопје 24.01.19 | 13:03

Не работи ниту еден од четирите лифтови во зградата на МРТ

Речиси една недела не работи ниту еден од четирите лифтови во зградата на Македонската Радио Телевизија каде се сместени и други органи и министерства. Вработените,...

Скопје 18.01.19 | 14:36

МРТ во катастрофална состојба по поплавата: Вработените одат пешки по 19 ката

Зградата на Македонската радио телевизија е во катастрофална состојба. Неодржувањето на инвентарот, низата катастрофи, како и поплавите уште еднаш го отвораат прашањето...

Ракомет 13.01.19 | 17:06

МРТ најави санкции за уредникот на албанската спортска редакција

Македонската радио телевизија најави санкции доколку се утврди прекршување на Етичкиот кодекс кај уредникот на албанската спортска редакција, Мустафа Адеми. Санциите...

Ракомет 05.12.18 | 14:17

МРТ ги обезбеди правата за пренос на СП во ракомет

Македонската телевизија ги обезбеди ексклузивните терестријални права за телевизиско покривање на Светското Првенство во ракомет, коешто од 10 до 27 јануари ќе се одржи...