Ознака: македонија – холандија
Кариера 12.02.20 | 09:26

Кога добиваш стипендија, исто ко да не си ја добил: „Авантурите“ со МОН на еден македонски студент во Холандија

Во понеделникот на 10 февруари беше објавен новиот Конкурс за доделување стипендии за студии од прв, втор и трет циклус на првите сто рангирани универзитети според последната...

Македонија 12.11.19 | 16:46

Комедија од дипломатија: Наместо на Холандија Жерновски го постави знамето на Јемен

Го сменила Холандија името или не, нам ништо не ни менува. И онака нашата комедија од дипломатија и очаен протокол нема да ја сменат навиката да ги навредуваат другите...

Македонија 15.10.19 | 17:38

Холандија го услови стартот на преговори со Законот за ЈО, Франција инсистира на реформи

Франција останува на предлогот за реформа на процесот за прием на нови членки во Европската унија. Официјален Париз смета дека сега преговорите се развлекуваат со што...