Ознака: Лабораториум
Култура 16.04.24 | 09:46

Лабораториум финалист на наградите од Европската Комисија

Културно Едукативниот Центар „Лабораториум“ во Скопје е финалист на Новиот Европски Баухаус Проект (New European Bauhaus Project) на кој се доделуваат престижни награди за иновативни,...

Сцена 07.04.24 | 15:14

FEMMES Unplugged Session во Лабораториум

Во рамки на семинарите на FAME’S Институтот, како дел од третиот курс за 2024 година – ‘Recording & Film Music’ Orchestral Course, ја продолжуваме офф-концертната програма ‘FAME’S Unplugged’....

Сцена 23.02.24 | 12:19

Концерт на „Летечки пекинезери” вечерва во „Лабораториум”

PMG Jazz Klub продолжува со својата серија концерти во „Лабораториум ”. Овој петок, 23 февруари, од 21 часот, ќе може да се ужива во музиката и да се биде дел од амбиентот кои...

Култура 23.02.24 | 12:04

Претставата „Се случи еднаш во Женева“ вечерва во Лабораториум

Вечерва во Едукативниот Културен Центар Лабораториум, со почеток во 20:00 часот, ќе може да ја погледнете претставата „Се случи еднаш во Женева“, според драмата „Прошетка...

Музика 19.02.24 | 12:53

Фестивал на современата македонска поп-музика „Поп-култура“

Во едукативниот културен центар „Лабораториум“ се одржа фестивал на современата македонска поп-музика „Поп култура“. Концерти имаа „Јанг Дади“, „Зии“, „Матеј...

Сцена 15.02.24 | 08:40

Фестивал на современа македонска поп музика во „Лабораториум“

Оваа сабота, на 17 февруари, во 20:30 часот во едукативниот културен центар „Лабораториум“ ќе се одржи фестивал на современа македонска поп музика „ПОП КУЛТУРА“.   На...

Култура 05.02.24 | 15:29

Oтворен повик за дизајнери и занаетчии во културно-едукативниот центар „Лабораториум“

„Лабораториум“ новиот културно-едукативен центар во Скопје објавува отворен повик до сите дизајнери и занаетчии кои изработуваат производи и нудат услуги во полето...