Ознака: ЈП Водовод
Скопје 22.09.21 | 18:08

Некој без договор и одговорност четири месеци имал пристап до водата за пиење на скопјани

Последните денови во фокусот на јавноста е тендерот за реконструкција на водоводната мрежа на ул. „Варшавска“, за која опозициската ВМРО-ДПМНЕ обвинува дека е наместен,...

Скопје 21.09.21 | 16:08

Весковски: ВМРО-ДПМНЕ приложи фалсификувани документи, јас ќе приложам оригинали

На прес конференција се обрати директорот на ЈП Водовод и Канализација – Скопје и кандидат за иден градоначалник на Карпош, Душко Весковски во врска со изнесените лаги...

Скопје 21.09.21 | 15:19

„НЕМА ДОГОВОР“ наведува надзорот: На 20 август водоводот на ул. „Варшавска“ бил завршен, договорот е склучен на 1 октомври

Огромен скандал го тресе Град Скопје и ЈП Водовод и канализација и нивните челни лица Шилегов и Весковски, а институциите трет ден молчат. Завчера самото ЈП Водовод...

Скопје 20.09.21 | 12:24

Арсовски: Три нови докази дека тендерот во ЈП Водовод бил наместен

Целокупната јавност и скопјани вчера имаа можност да видат како е наместен тендер во јавното претпријатие Водовод, во вредност од 300.000 евра, каде што фирмите КБК Инженеринг...

Македонија 20.09.21 | 12:08

Три нови докази дека тендерот во ЈП „Водовод“ бил наместен

Целокупната јавност и скопјани вчера имаа можност да видат како е наместен тендер во јавното претпријатие Водовод, во вредност од 300.000 евра, каде што фирмите КБК Инженеринг...

Скопје 17.07.21 | 15:46

Уште 4 предизборни вработувања на контото на Шилегов: Писар, ликвидатор, сметководител и помлад соработник му се потребни на Водовод

Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, 5/16, 142/16 и 11/18) и Уредбата за спроведување на...

Економија 04.04.20 | 19:24

ЈП ВОДОВОД Охрид со над 250 вработени во услови на економска криза троши нови 5 милиони денари за привремени вработувања

Претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Охрид на својот фејсбук профил објави документ во кој се гледа дека  ЈП „Водовод“ од Охрид склучил договор со Приватна агенција за...