Ознака: грантови
Економија 04.07.22 | 13:15

Бектеши и директорот Мурати доделија грантови за самовработување во Тетово: Младите кои имаат различни идеи и креативност треба да ги искористат мерките за самовработување

Младите кои имаат различни идеи и креативност треба да ги искористат мерките за самовработување и во рамките на бизнис плановите што ќе ги состават да започнат сопствен...

Македонија 21.04.22 | 15:33

Вработен во АЕК имал трговско друштво кое преку Фонд за иновации добил грант во висина од 30 илјади евра, ДКСК отвори предмет

По доставена анонимна пријава до Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК), оформен е предмет за постоење незаконитост при доделување средства на грант на...

Македонија 09.10.20 | 13:34

Мицкоски: Владата во последните шест месеци на министрите од СДСМ и компаниите блиски до Заеви им доделила милионски суми финансиска помош и грантови

Владата во последните 6 месеци, преку државните механизми, на министрите од СДСМ и компаниите блиски до Заеви додели МИЛИОНСКИ суми финансиска помош и грантови, пишува...