Ознака: Ги запознаваме ретките болести
Здравје 06.02.22 | 09:05

Ги запознаваме ретките болести: Синдром на Морван

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта...

Здравје 04.02.22 | 08:38

Ги запознаваме ретките болести: Мелкерсон-Розенталов синдром

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта...

Здравје 03.02.22 | 08:41

Ги запознаваме ретките болести: Вроден долг QT синдром

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта...

Здравје 02.02.22 | 08:49

Ги запознаваме ретките болести: Алтернирачка хемиплегија во детството

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта...

Здравје 01.02.22 | 15:58

Во Македонија се евидентирани 652 лица со ретки болести, лани дијагностицирани и неколку случаи на ултра ретки болести

Заклучно со декември 2021 година во Македонија, во Регистарот на ретки болести се евидентирани вкупно 652 лица, со околу 70 различни дијагнози од кои за околу 225 лица се обезбедуваат...

Здравје 31.01.22 | 11:15

„Ги запознаваме ретките болести“: Од утре до 28 февруари „Република“ ќе објавува по еден информативен текст

Од утре, 1. февруари 2022 година започнува новата, 4-та сезона на националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ која „Република“, како и секоја година ја поддржува. Од...

Здравје 17.01.22 | 10:14

Во четврта сезона од кампањата „Ги запознаваме ретките болести“ се обработени 111 дијагнози

Преку соодветни текстови, видео и аудио записи и годинава, од 1 февруари, продолжува Националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“, соопшти здружението „Ретко...

Здравје 28.02.21 | 15:56

Ги запознаваме ретките болести: Пемфигус вулгарис

Денеска, на Денот на ретките болести, завршува едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“,...

Здравје 27.02.21 | 12:29

Ги запознаваме ретките болести: Екстрофија на мочен меур

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Здравје 26.02.21 | 17:13

Ги запознаваме ретките болести: Системска мастоцитоза

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Вести 25.02.21 | 08:23

Ги запознаваме ретките болести: Штраусов синдром

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Здравје 24.02.21 | 10:06

Ги запознаваме ретките болести: Помпеова болест

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Здравје 23.02.21 | 08:51

Ги запознаваме ретките болести: Пит-Хопкинс синдром

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Здравје 22.02.21 | 08:47

Ги запознаваме ретките болести: Некротизирачка автоимуна миопатија

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Здравје 21.02.21 | 09:17

Ги запознаваме ретките болести: Леукоенцефалопатија со аксонални сфероиди и пигментирана глија кај возрасни

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Здравје 20.02.21 | 09:13

Ги запознаваме ретките болести: Штург-Вебер синдром

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Здравје 19.02.21 | 09:10

Ги запознаваме ретките болести: Шарко Мари Тут

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Здравје 18.02.21 | 10:02

Ги запознаваме ретките болести: Хистиоцитоза на Лангерхансови клетки

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Здравје 17.02.21 | 08:40

Ги запознаваме ретките болести: Хипотироидизам конгенитал

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...

Вести 16.02.21 | 09:26

Ги запознаваме ретките болести: Пјер-Робен синдром

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се зборува за една ретка...