Ознака: Фросина
Вести 15.06.21 | 11:10

Дигитално реставринана копија на првиот македонски игран филм „Фросина“ утре во Кинотека

Утре, среда, на 16 јуни, со почеток во 20.00 часот во летното кино на Кинотеката ќе биде прикажана новата, дигитално реставрирана копија на првиот македонски игран филм:...

Култура 15.06.21 | 11:09

Кинотека утре во летното кино ќе ја прикаже дигитално реставрирната копија на првиот македонски филм „Фросина“

Утре, среда, на 16 јуни, со почеток во 20.00 часот во летното кино на Кинотеката ќе биде прикажана новата, дигитално реставрирана копија на првиот македонски игран филм „Фросина“...

Култура 21.05.19 | 10:09

Вечерва премиера на краткиот игран филм „СК2020” кој ја третира темата на загадувањето

Во киното „Фросина” вечерва во 20 часот ќе се одржи премиерата на краткиот игран филм „СК2020” (работен наслов „Здив”) во сценарио и режија на Радован Петровиќ. Филмот...