Ознака: дуп
Скопје 27.01.20 | 16:54

Власта во Центар против волјата на центарци: Дебармаалци не сакаат паркови, сакаат станови

Дебармаалци не сакаат паркови и паркинзи, сакаат поголеми парцели за да им обезбедат станови на децата. Иако со новиот ДУП за Градска четврт 3 12- локалитет Парк 1 и дел...

Скопје 17.12.19 | 19:15

Општина Карпош: Никој нема да го сопре развојот на Карпош!

Откако градоначалнкот прати рекетари за да се справат со револтираните жители на Трнодол кои се против нов дуп. Со соопштение излезе и општина Карпош. Група на граѓани,...

Скопје 08.11.19 | 18:59

Багерите веќе се во дворот: Утре протест против градење во училишниот двор на „Блаже Конески“

Во дворот на основното училиште „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин, на местото на теренот за кошарка, ќе никне детска градинка, откако таму пред неколку години...

Скопје 15.10.19 | 18:31

Уставен го бутна профитерскиот ДУП на Аеродром, дали следен е Хром?

Група на граѓани набрзо ќе достави иницијатива до Уставниот суд за испитување на уставоста на спорниот профитерски ДУП во Хром, најавуваат загрижените жители на оваа...

Скопје 08.03.19 | 15:54

Нов ДУП кај Железничка: Ќе се градат нови згради во Центар, трговски во делот од Аеродром

Завршија јавната презентација и анкетата за деталниот урбанистички план градска четврт И09 – Нова железничка станица во делот за општината Центар, пишува весникот...