Ознака: дуално образование
Македонија 01.09.21 | 15:39

Нова генерација ученици во дуално стручно образование по германски модел

Делегацијата на германското стопанство во Македонија ја поздравува четвртата генерација ученците кои се одлучија за дуално стручно образование по германски модел. Ја...

Македонија 12.05.21 | 15:59

Дуалното образование и странските инвестиции за Царовска се исправни политики – и двете се на ВМРО-ДПМНЕ, само перјата за китење се нејзини

Во тек е во кампањата „Учи паметно, работи стручно“ на МОН. Во рамки на капмањата министерката Мила Царовска оди во посета на стручни училишта и го промовира дуалното...

Македонија 01.04.21 | 11:20

МОН: Стипендии од 3.500 денари за учениците во дуалните паралелки

Министерството за образование и наука (МОН) од наредната учебна година ќе ги зголеми стипендиите за учениците од средните стручни училишта. Обезбеден е фонд за 2.200 стипендии...

Македонија 16.01.20 | 14:20

Царовска: Tенденција на Владата е да се создаде соодветен концепт на дуално образованиe

Вицепремиерката задолжена за економски прашања, Мила Царовска, министерот за образование и наука, Арбр Адеми и дополнителната заменска министерка за труд и социјална...