Ознака: ДСЗИ
Здравје 06.03.24 | 17:35

Министерството за здравство ги прифати препораките од Комисијата за заразни болести за голема кашлица, но не кажа дека нема да се примаат невакцинирании деца во градинките

Министерството за здравство попладнево информираше дека ги прифаќа препораките на Комисијата за заразни болести за спречување на ширењето на голема кашлица, но не...

Здравје 16.11.23 | 21:13

ДЗСИ утврди: Документацијата била уредно водена во случајот со починатото новороденче

При вонредните инспекциски надзори не се констатирани недостатоци кои се во надлежност на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ). Инспекторатот е со иницијатива...

Здравје 13.11.23 | 14:04

ДСЗИ ќе извшри вонреден инспекицски надзор за починатото новороденче од сепса

Државниот санитарен и здравствен инспекторат ќе изврши вонреден инспекциски надзор во Болницата во Прилеп во врска со смртта на новороденчето кое почина од сепса,...

Македонија 28.09.23 | 15:38

ДСЗИ да изврши вонреден инспекциски надзор во болницата во Битола, побара МЗ

Министерот за здравство Фатмир Меџити иницираше Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) да изврши вонреден инспекциски надзор во Клиничка болница –...

Македонија 07.07.23 | 10:32

ГАК направиле пропуст бидејќи докрај не ѝ обезбедиле психијатар на родилката

ГАК направиле пропуст бидејќи докрај не ја спровеле постапката за обезбедување на психијатар, констатира Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) по вонредниот...

Здравје 04.07.23 | 13:10

Вонреден инспекциски надзор на ДСЗИ на Клиниката за гинекологија

На Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство (ГАК) во тек е вонреден инспекциски надзор од страна на Државниот санитаренн и здраввствен инспекторат (ДСЗИ),...

Македонија 11.04.23 | 12:42

Во тек инспекцискиот надзор на ДСЗИ во КБ Битола

Во врска со случајот со починатото новороденче во Клиничка болница Битола, денеска Државниот санитарен и здравствен инспекторат врши вонреден инспекциски надзор,...

Македонија 03.11.22 | 13:04

Одделението за трансфузиологија во Охрид затворено од ДСЗИ поради лоши услови

Државниот санитарен и здравствен инспекторат го затворил одделението за трансфузиологија во Охрид поради лоши услови. Како што објави „Охрид1“, по Охрид, инспекторите...

Македонија 17.09.22 | 12:32

Шопова: Ќерка на активисти на СДС, препорака на Филипче – ете толку е ново „новото име“ на чело на ДСЗИ

Новата в.д. директорка на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) Рената Младеновска доаѓа на оваа позиција од Центарот за јавно здравје (ЦЈЗ) – Скопје. Таму,...

Здравје 30.08.22 | 12:30

ДСЗИ информира како течел вонредниот инспекциски надзор за лекувањето на беровачанецот кој почина од операција на заб

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) информира како течел вонредниот инспекциски надзор кој тие го извршиле по допрен глас за починат пациент од Берово...

Македонија 26.08.22 | 14:09

Ковачевски: Во наредните 14 дена ДСЗИ ќе има нов директор

Премиерот Димитар Ковачевски денеска соопшти дека ќе има нов директор на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) и тоа ќе биде направено најмногу во текот...

Здравје 26.08.22 | 14:05

Инспекцискиот надзор на ДСЗИ уште трае во Клиничката болница во Штип, ќе се испитуваат сите здраствени установи каде што 25-годишниот беровчанец побарал лекарска помош

Вонредниот инспекциски надзор на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) уште трае во Клиничката болница во Штип, а ќе се испитуваат сите здраствени установи...