Ознака: Данела Арсовска
Економија 22.07.20 | 10:54

Арсовска: Да се олесни пристапот до финансии и да се поддржат најзагрозените сектори

Имплементирање мултирателарен систем за олеснување на трговијата и на инвестициите, воспоставување контролиран раст на е-трговијата преку посебни договори со особено...

Економија 16.06.20 | 10:58

Арсовска: Џабе се избори, кога наместо спас на економијата, пак ке владее мафијашка олигархија

Џабе се избори кога наместо спас на економијата, пак ќе владее мафијашка богаташка #ОЛИГАРХИЈА. Додека се радувате на денар или два, почитувате протоколи и се мачите...

Економија 10.06.20 | 22:58

Арсовска: Бројката од 21.000 работници кои не добиле плата за април месец е многу сериозна

Бројката од 21.000 работници на кои не им е исплатена плата за април месец е многу сериозен податок дека македонските претпријатија се соочуваат со серозни проблеми со...

Економија 14.04.20 | 22:27

Арсовска: Веднаш скокнаа на зборот oлигархија истите тие што ја приватизираа Македонија

Не им сметаше кога секое гранапче и мало фирмиче што едвај преживуваат, ги етикетираа како „големи газди“ за да ги линчуваат, а веднаш скокнаа на зборот ОЛИГАРХИЈА...

Економија 11.04.20 | 10:56

Арсовска: Ептен е солидарна олигархијата, најдоа решение на грб на сите граѓани

Претседателката на Сојузот на стопански комори Данела Арсовска реагира на предлогот за зголемување на акцизата на горивата. Ептен е солидарна олигархијата, најдоа...

Економија 31.03.20 | 22:21

Aрсовска: Мерките мора да се подобрат, ако не им се помогне на компаниите веднаш – нема да останат компании

Сетот на мерки треба да се подобри, неодложно е да се помогне на компаниите, веднаш, итно, сега, затоа што нема да останат компании кои ќе генерираат средства во буџетот,...

Економија 14.02.20 | 10:12

Арсовска: Губиме големи странски инвестиции

Во наредните две години сериозни инвеститори ќе вложуваат во регионот на Западен Балкан, но за да не ја избегнуваат Македонија потребно е итно спроведување на структурните...

Економија 31.12.19 | 11:46

Арсовска: Приватниот сектор очекува тешка 2020 година

Политиката е секогаш пред економијата. Тоа во голема мера ја комплицира и онака сложената состојба во земјава, каде во институциите, се чини, се занемарува принципот...

Економија 07.12.19 | 11:05

Македонските брендови тешко се позиционираат во светот поради немање национална стратегија

Македонските брендови тешко се позиционираат, мала e застапеностa на нашите производи на глобалните пазари, a истото се должи генерално на непостоење национална стратегија...

Економија 14.11.19 | 09:50

Бизнисмените прашуваат на што се базира проекцијата за раст

Првите критики за предложениот буџет за идната година веќе стигнаа од дел од бизнис заедницата. Данела Арсовска, претседател на Сојуз на стопански комори на Македонија,...

Економија 08.11.19 | 14:47

ССК не очекува да се достигне раст од 3,5 проценти

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателката на Сојузот на стопански комори...