Ознака: АД ЕСМ
Економија 06.11.21 | 12:20

ЕСМ: 900-те илјади тони јаглен е за потребите на фирмите и државните институции за дополнително производство на струја

Поради зголеменото интересирање на медиумите за набавката на јаглен за дополнително производство на електрична енергија за потребите на фирмите и државните институции,...

Македонија 16.10.20 | 11:18

Синдикалниот лидер на ЕЛЕМ прераспределен на работно место на 120 километри од дома

Раководството на АД ЕСМ (ЕЛЕМ) врши постојан и континуиран притисок преку своите раковдни лица врз членовите на Самостојниот синдикат на работниците во енергетика,...

Економија 26.06.20 | 11:40

АД ЕСМ контра Финансии: За нас не е меродавно толкувањето на МФ за исплата на К-15

Како и повеќето институции, јавни претпријатија и акционерски друштва во државна сопственост, и АД Електрани на Македонија, согласно Законот за работни односи,...

Економија 10.01.20 | 14:32

„Бонбона бизнисите“ на СДСМ продолжуваат: АД ЕСМ купува руина од ЕВН за 2 милиони евра?!

Jавноста има право и треба да знае дали „АД ЕСМ“ наместо да се всели во новата зграда кој патем стои празна повеќе од три години, а воедно е и енергетски ефикасна, сега...