Автор: Марјан Ристески
Колумни 14.03.20 | 17:33

Партиските кадри и непотизмот на СДСМ чини милиони

Читајќи ги информациите на Министерството за финансии и од страна на заменик министерот за финансии Гордана Д. Кочоска се доаѓа до запрепастувачки финансиски податоци...

Колумни 24.02.20 | 11:27

Таблата ќе ви пресуди!!!

Марјан Ристески Со распуштањето на собранието конечно заврши една лоша, можеби и најлоша епизода – повест во историјата на независна Македонија, која нè потсети дека...

Колумни 28.12.19 | 13:38

Лажниот Дедо Мраз

Марјан Ристески Ја испраќаме страта, а ја дочекуваме новата година и секогаш, по некое непишано правило, актуелна е приказната за Дедо Мраз. Постојат многу легенди за...

Колумни 12.10.19 | 09:03

„Фолксваген“ ќе инвестира во Македонија – малку „морген“!

Марјан Ристески Пушташ вести и повторно слушаш непријатно изненадување: Компанијата Фолксваген реши да инвестира во Турција – инвестиција вредна 1,5 милијарди евра...

Колумни 28.09.19 | 08:25

Со лага ага не бидува

Марјан Ристески Верувале или не е тематиката на ова обраќање или поинаку кажано нашата реалност помеѓу реалноста и фикцијата. Премиерот и владата најавија борба и одговорност...

Колумни 21.09.19 | 22:08

Црна се чума зададе там долу Македонија

Марјан Ристески Најтажната македонска песна стана вистинска реалност во државава. Ние сме катадневни очевидци на страшната слика во жална Македонија – преполни автобуси...