Автор: Дафина Стојаноска
Колумни 25.03.20 | 13:13

Хипокризија кон Хипократ

Дафина Стојаноска „Мила ми мајко, Јас сум прв твој син и мој долг е да бидам околу тебе, за да не чувствуваш потреба од ништо. За твојата беспределна љубов, за илјадите...

Колумни 18.03.20 | 16:10

ММЕ, кој прв почна?

Дафина Стојаноска Сѐ почна со ноншалантноста и несериозноста, најпрво на одговорните. За првата жена, за која официјално се соопшти дека е заболена од корона, не се знаеше...

Колумни 10.03.20 | 21:47

Курбан Филипче

Дафина Стојаноска, пратеничка После вчерашниот конгрес на СДС, за чии одлуки сметам дека ниту раководството се’уште не е сигурно, едно е јасно, а тоа е дека Венко Филипче...

Колумни 07.02.20 | 21:14

Што треба јас да направам за Македонија?

Ќе доделуваат К15 на вработените во јавната администрација!?! Истите, кои стокмија предлог на закон за измена и дополна на законот за државни службеници, со кој предвидуваа...

Колумни 25.12.19 | 22:10

Пинокио?!?

Дафина Стојаноска Пред век и повеќе Карло Колоди ја напишал безвременската приказна за Пинокио. Мајсторот Цреша пронашол парче дрво што плаче и се смее како бебе. Тој...

Колумни 10.10.19 | 20:16

Ајде да летаме

 Дафина Стојаноска „Сè што лета не се јаде“, така ми велеше мојот дедо. Така е и денес. Или „Не е прч сè што се прчи“. Веќе трета година како сме под окупација на многу...

Колумни 15.07.19 | 21:27

Вимблдон VS. Македонија

Дафина Стојаноска Вчера, после едно 15 – 20 години, бев слободна за да го изгледам целиот финален меч за мажи на Вимблдон. Јас, заедно со синот и сопругот, 5 часа пред телевизорот...

Колумни 31.05.19 | 16:54

Каде е животот за сите?

Дафина Стојаноска Собранието на РМ, после точно 6 месеци, се разгледуваа две заостанати точки од 66 – та Седница, и тоа: Предлог на закон за изменување и дополнување на...

Колумни 15.03.19 | 21:02

Борба за абортус или борба против несакана бременост?

Дафина Стојаноска Бремената жена, и со новиот Закон за прекинување на бременоста, повторно самата ќе ја носи одлуката и нејзината одлука ќе биде конечна. Истото беше...

Колумни 10.11.18 | 18:06

FOR SALE

Дафина Стојаноска Не, не го преферирам англискиот, јазик, пред мојот мајчин – македонски. И, не, не е ова за често употребуваниот прекар на машки имиња кај нас. Ова е за...