Aкадемикот кој го прими Георгиев во МАНУ го побива со факти за Плисковско-преславската и Охридската школа

Копретседавачот на заедничката македонско-бугарска историска комисија, академик Драги Ѓоргиев, со објавувањето на содржината на протоколите за заедничко чествување и менување … Продолжи со читање Aкадемикот кој го прими Георгиев во МАНУ го побива со факти за Плисковско-преславската и Охридската школа