Сашко Кедев на Велигден стана првиот Македонец кој го искачи петтиот највисок врв во светот

Македонскиот кардиолог Сашко Кедев утрото на Велигден се искачи на врвот Макалу, висок 8.485 метри, петти највисок планински врв во … Продолжи со читање Сашко Кедев на Велигден стана првиот Македонец кој го искачи петтиот највисок врв во светот