Министерството за здравство информира дека теренската вакцинација, утре ќе се одвива во неколку населени места, а е организирана во соработка со здавствените домови од секој град, локалната самоуправа и месните заедници.

Теренската вакцинација продолжува во над 90 населени места.

Еве на кои места ќе може да се вакцинирате:

Делчево/Македонска Каменица – Цера
Тетово –  Желино, Стримница, Долна Лешница, Горна Лешница, Палатица, Требош, Узурмишт
Гостивар –  Чегране, Форино, Врапчиште, Чајле
Штип – Чардаклија, Горен и Долен Балван, Крупиште
Прилеп – Ракле, Никодин, Царевиќ
Свети Николе –Мустафино
Кратово –   Страцин, Димонце,Пендак,Крилатица, Таламанце, Трновац
Виница – Лаки, Драгобраште
Демир Хисар –  Бараково, Единаковци, Света
Валандово – Пирава
Струга – Радолишта, Шум, Заграчани
Крушево – Норово, Алданци, Селце
Ростуше – Присојница
Дебар –  Могорче
Струмица – Свидовица
Босилово – Старо Балдовци, Дрвош
Неготино –Пепелиште
Радовиш –  Дедино, Ињево
Пробиштип – Долни Стубол
Кочани – Чешиново
Кичево – Србица, Ново Село
Кавадарци –   Росоман, Сирково
Битола –  Дихово, Нижеполе, Трново,  Магарево, Брусник, Лавци
Вевчани – Велешта, Добовјани, Горно и Долно Татеши
Охрид – Мешеишта, Климештани, Ботун, Злести, Белчишта
Македонски Брод – Самоков
Велес –   Дреново, Долно Јаболчиште, Горно Јаболчиште
Крива Паланка –   Дубровница , Луке
Куманово – Арбанашко, Малотино, Рамно, Мглинце, Буковљане, Длабочица, Дејловце, Цветишница, Жегљане, Степанце, Кокино, Бајловце, Жељувино, Аљинце, Осиче, Облавце, Макреш, Канарево
Скопје – Сарај, Грчец, Крушопек, Љубин

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.