Убиени речиси 1.500 китови и делфини: Контроверзен традиционален фестивал на Фарските Острови

За време на овогодишниот фестивал „Гриндадрап“, што се одржува секоја година на Фарските Острови, автономен регион на Кралството Данска, убиени … Продолжи со читање Убиени речиси 1.500 китови и делфини: Контроверзен традиционален фестивал на Фарските Острови