САД воведоа санкции за Турција поради набавката на С-400, Анкара предупреди дека САД прават голема грешка

САД воведоа санкции против Управата за воена индустрија на Турција и четворица високи официјални личности од раководството на оваа институција. Американскиот … Продолжи со читање САД воведоа санкции за Турција поради набавката на С-400, Анкара предупреди дека САД прават голема грешка