Сана Марин има 34 години, а позната е по тоа што е најмладата премиерка на светот.

Се’ повеќе компании настојуваат да ја зголемат продуктивноста со нагласување на рамнотежата помеѓу работното време и приватниот живот, па така идејата за скратена работна седмица станува се’ повообичаена.