Институтот за стратегии, истражувања и анализи СИА ВИСТА за сопствени потреби направи анкета на јавното мислење. Анкетата е спроведена телефонски во период од 21.12.2020 – 25.12.2020 врз 1.523 испитаници при што е водено сметка за демографската структура и етничката припадност. При анализата опфатени се сите изборни единици. Маргиналната грешка е плус, минус 1.5%.

Во делот од анкетата каде се разработуваат прашањата кои се однесуваат на градот Скопје и општините во фокус се 742 испитаници од Градот Скопје кои се дел од вкупниот примерок од 1.523 испитаници.

  1. Како ја оценувате работата на следниве градоналници?
  ЗЛАТКО МАРИН, АЕРОДРОМ
НЕГАТИВНО 75.2%
ПОЗИТИВНО 18.1%
ОДБИВА ДА ОДГОВОРИ 3.3%
НЕ ЗНАМ 3.4%

 

  АЛЕКСАНДАР НАУМОСКИ, ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
НЕГАТИВНО 69.3%
ПОЗИТИВНО 24.1%
ОДБИВА ДА ОДГОВОРИ 3.4%
НЕ ЗНАМ 3.2%

 

  ВЕЛИМИР СМИЛЕВСКИ, БУТЕЛ
НЕГАТИВНО 58.2%
ПОЗИТИВНО 39.4%
ОДБИВА ДА ОДГОВОРИ 1.7%
НЕ ЗНАМ 0.7%

 

  БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ, ГАЗИ БАБА
НЕГАТИВНО 70.5%
ПОЗИТИВНО 24.3%
ОДБИВА ДА ОДГОВОРИ 2.4%
НЕ ЗНАМ 2.8%

 

  ФИЛИП ТЕМЕЛКОВСКИ, КИСЕЛА ВОДА
НЕГАТИВНО 50.2%
ПОЗИТИВНО 41.6%
ОДБИВА ДА ОДГОВОРИ 5.7%
НЕ ЗНАМ 2.5%

 

  СТЕФАН БОГОЕВ, КАРПОШ
НЕГАТИВНО 45.6%
ПОЗИТИВНО 50.2%
ОДБИВА ДА ОДГОВОРИ 3.4%
НЕ ЗНАМ 0.8%

 

  САША БОГДАНОВИЌ, ЦЕНТАР
НЕГАТИВНО 38.1%
ПОЗИТИВНО 59.9%
ОДБИВА ДА ОДГОВОРИ 1.1%
НЕ ЗНАМ 0.9%

 

  ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ, ГРАД СКОПЈЕ
НЕГАТИВНО 70.6%
ПОЗИТИВНО 25.3%
ОДБИВА ДА ОДГОВОРИ 3.1%
НЕ ЗНАМ 1%

Нарачател и спроведувач на анкетата е тимот на Институтот СИА ВИСТА, а резултатите објавени во два дела се користат за потребите на анализите на институтот.

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.