Заев му пиша на НАТО: Користете „македонски јазик“

Дел од јавноста во Македонија се побуни што завчера, за време на церемонијата на потпишување на пристапниот Протокол за НАТО, Алијансата прв пат, не го искористи зборот „македонски јазик“ на својата веб страница, и покрај тоа што секогаш досега го користела