Заев: Гоце Делчев е македонски револуционер, но факт е дека и Бугарите го сметаат за бугарски

Премиерот Зоран Заев кажа дека Гоце Делчев е македонски револуционер, одговарајќи на новинарско прашање за негов став дали Делчев е … Продолжи со читање Заев: Гоце Делчев е македонски револуционер, но факт е дека и Бугарите го сметаат за бугарски