ВМРО-ДПМНЕ ќе победи убедливо, ќе донесеме обнова, тоа ѝ го должиме на Македонија

Ова е битка во која влегувам со целото мое срце, и знам дека ќе победиме. Тоа го должам на сите обесправени, на сите несреќни, на сите со изневрени надежи и оправдани неисполнети очекувања, тоа го должам на моите два сина, на луѓето кои ги сакам, тоа го должам на ВМРО и на Македонија!, вели генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев во неговото отворено писмо до јавноста.

Целото обраќање на Јанушев ви го пренесуваме во целост: