Владика Петар до Филипче: Ако заразата се ширеше преку причестувањето, тогаш сите свештеници, ѓакони и владици ќе беа мртви

Луѓето што се неверници и што се против Бога да не се мешаат во црковните работи, бидејќи Црквата не се … Продолжи со читање Владика Петар до Филипче: Ако заразата се ширеше преку причестувањето, тогаш сите свештеници, ѓакони и владици ќе беа мртви