Вака се пренесувале моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје

На социјалните мрежи постои ретко видео од пренесувањето на мошите на Гоце Делчев во Скопје, Тоа се случило  43 години (1903-1946) … Продолжи со читање Вака се пренесувале моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје