Шведска одби екстрадиција на Дејан Давидовски бидејќи смета дека тоа е политички прогон

Во Шведска е одбиено барањето од македонските државни органи за екстрадиција на Дејан Давидовски, обвинет за настаните во Собранието на … Продолжи со читање Шведска одби екстрадиција на Дејан Давидовски бидејќи смета дека тоа е политички прогон