Што пишува во обемниот извештај со кој УНЕСКО предлага Охрид и Охридското Езеро да бидат ставени на Листата загрозени светски вредности

Слабостите нотирани од УНЕСКО за односот на државата, институциите и властите на национално и локално ниво кон Охридското Езеро и … Продолжи со читање Што пишува во обемниот извештај со кој УНЕСКО предлага Охрид и Охридското Езеро да бидат ставени на Листата загрозени светски вредности