Република Северна Македонија ќе ги чини граѓаните најмалку 200 евра

Најмалку девет илјади денари би требало да одвои секое четиричлено семејство со две малолети деца по менувањето на уставното име со цел да ги промени личните документи неопходни за извршување на секојдевните обврски и активности.
Сумата за двајцата родители би изнесувала околу пет додека за малолетни деца би требало да се одвојат четири илјади денари