Александар Пандов за набавката на вакцини на својот фејсбук профил напиша:

После убедливо најступидната изјава на Шеќеринска околу набавката на вакцини дека они можеле први да набават вакцини, ама што ќе речел народот, втора ми е онаа на Заев дека од геостратешки и идеолошки причини не набавувале од источните земји, Русија и Кина. По избивањето на аферата “Чајна ваксајнс“ и обзнанувањето дека Филипче и Заев го заобиколиле легалниот пат на набавка на вакацини преку амбасада, туку оделе преку фантом фирми, станува јасно дека кај Заев воопшто немало геостратегија и идеологија, туку се работело за пари, поточно многу пари!
Имено на секого му е јасно дека во западните демократии фармацевските компании се во приватна сопственост и дека тие можат за сопствен ќар, а и добробит на ,,клиентот“, да договара каква сака цена. Од друга страна за држави како Русија и Кина во моментов вакцините се стратешки производ, изнајден во државни лабаратории и нивната продажба оди стриктно преку нивните официјални претставништва во секоја држава, а тоа е нивната ополномоштена амбасада! Тука се крие и “зајакот“ во нашиот случај. Откако двајцава криминалци сфаќаат дека со амбасадорите тешко ќе можат да прават алаш вериш, тие се свртуваат кон оние со кои ќе можат. Нема никаква ни идеологија, а уште помалку геостратегија во ова. Има само екстра профит за овие арамии. Конечно, пошто и двајцата се правдаат дека во авансот од 12.000.000 евра за 200.000 вакцини нема провизија и аванта, тогаш нека одговорат по која цена на чинење договориле една вакцина со фирмата од Хонг Конг, а колку, ако воопшто после се ова Кина прифати да ни продаде вакцини, чини една од нив по легален пат? Пошто ги плаќаат со наши народни пари, може ли да знаеме колку воопшто пари се потрошени за набавки на вакцини до сега и по која цена се плаќани? Сосема на крај. Македонија и остатокот на светот се во специјална војна. Правење на екстра профит во време на војна е воено профитерство. Тик так ви прави времето, многу помина, малку ви остана. Да си знаете, да не биде дека не ви било кажано, за ова ќе си одговарате како воени профитери!!!