На денешен ден загинал Благој Јанков Мучето, жртва на бугарскиот окупатор и на Договорот со Бугарија

Еднокатна куќа во центарот на Струмица, во близина на Малиот градски парк, и денес потсетува на животот и делото на … Продолжи со читање На денешен ден загинал Благој Јанков Мучето, жртва на бугарскиот окупатор и на Договорот со Бугарија