Mакедонската дијаспора во Австралија ќе го бојкотира празнувањето на 8 септември

Нема да присуствуваме на традиционалната церемонија на кревање на македонското знаме на плоштадот во Мелбурн. Причината за ова е срамниот Преспански … Продолжи со читање Mакедонската дијаспора во Австралија ќе го бојкотира празнувањето на 8 септември