Југословенските историчари се кренаа за Македонија, потпишана заедничка Декларација – „Да ја одбраниме историјата“

Група историчари од поранешните југословенските републики Словенија, Хрватска, Босна, Црна Гора и Србија, со потпишување заедничка Декларацијата „Да ја одбраниме … Продолжи со читање Југословенските историчари се кренаа за Македонија, потпишана заедничка Декларација – „Да ја одбраниме историјата“